петък, 11 септември 2015 г.

МАРСАЛА – ЦВЕТА НА 2015 ГОДИНА




Ето че 14 години изследователския център на компания Pantone”, който е един от основните лидери в разработване на цветови схеми в света. Всеки декември обявява, кой ще бъде актуалния цвят през следващата година. През 2014г. най-популярен беше цвят орхидея. А сега за 2015г. са избрали червено-кафеникавата „Марсала“. “
            Смята се, че този цвят обогатява разума и душата на всеки човек, който го е избрал в своя гардероб. Също така може да се охарактеризира като винено-червен цвят с кафеникав оттенък. Своето фино име получава от сицилианското сладко-десертно вино, което се получава в комбинация от бяло италианско вино с  бренди. През последните години много от модните дизайнери се вдъхновяват от винените оттенъци. Тези цветове са изключително елегантни, разкошни и великолепно се съчетават с други оттенъци от цветовата гама, които еднакво подхождат, както на дамите, така и на мъжката част от човечеството.
За ваше улеснение ние от Фешън чойс сме направили таблица за съчетаване на другите цветове с Марсала


Този цвят не може да се нарече цвят в ярката гама, защото в себе си той носи дълбочина и наситеност, за една рокля в марсала не са нужни голямо количество аксесоари или украшения. Необходими са чанта и обувки в бежовата гама. В модната индустрия има един неписан закон за комбинация на цветовете, а той е „най-добре се комбинират цвят от топлата и цвят от студената цветова гама в зависимост от тяхната наситеност и цвят на кожа“. Единственото изключение за марсалата е, че цвета си е самодостатъчен сам за себе си. Ако към една рокля добавим обувки и чанта в марсала, то това вече е при трупано и загубва магията на сицилианското вино. 
Черният жакет подчертава раменете и визуално намалява талията. 
Към красивата ни черна рокля смело можем да добавим чанта или горна дреха в марсала. Пролет, лято, есен и зима може с удоволствие да носите рокля в марсала и сако в черната гама. Тази комбинация е стилна и много елегантна, като в тази комбинация може спокойно да отидете на фирменото парти, сватба, ресторант или друго събитие.
В новата колекция Есен 2015 онлайн магазин Фешън чойс сме включили голяма част от моделите са в марсала. Разбира се марсала може да не е изчистена, а в комбинация от различни цветове.
За нашите пухкавелки сме подготвили панталони, туники, рокли и сака. Модните специалисти казват , че цвят марсала намалява хоризонталната пропорция, а от своя страна това означава, че е един от подходящите цветове за пухкавите дамите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар