четвъртък, 19 ноември 2015 г.

ПАЛТО – ОТ ДРЕВНОСТТА ДО НАШИ ДНИ



Днес палто има в гардероба на всяка жена. Можем да считаме, че тази връхна дреха е достатъчно нова, защото ако се върнем един век назад, то на територията на България никой няма и да e чувал за палта. Да се върнем в историята и да проследим  развитието на тази дреха през вековете.
Думата палто произлиза от испанската дума paltoke в превод означава палто с качулка, което е носено от селяните. Според една от хипотези е възможно думата да има й френски произход
В средата на 17в. на улицата започва да се появява облекло, като наметало без шевове и се носи с други дрехи.
През 18в. в Европа започват да се появяват аналогии на палта подобни на нашите палта днес.  Характерна особеност на палтата са техните имена, които те получават от актьори, политици, писатели и други популярни хора.
Ако думата „палто“ произлиза от френски, то сериозно влияние е оказала английската аристокрация, като една много влиятелна страна в края на 18век, то всичко в мода се влияе от модните течения в Англия.
  
20век дамите го посрещнали с кадифе и плюшени палта. Модните тенденции са вече други.
Днес онлайн магазин fashionchoice.bg предлага новата си колекция от макси палта за този сезон, с които всяка дама иска да изглежда прелестно в новото си палто. Така че мили дами не се колебайте и си подарете миг наслада с новата колекция макси палта от  fashionchoice.bg

Tелефони
    
0897 234 734,
 
0888 234 734
Електронна поща: fashionchoice@abv.bg

 

1 коментар: