сряда, 1 юли 2015 г.

ТУНИКА- СВОБАДА НА ДУХА И ТЯЛОТО



Туниката съществува от дълбоки антични времена. В тези времена хората прикривали своите тела с платове от естествени тъкани. Най-често това са вълна и лен. Много е интересна историята на туниките. Нашата цел е да ви запознаем с нея, защото в своите колекции онлайн магазин Фешън чойс предлага голямо разнообразие от туники, както в дамска и макси мода, то ние сме помисли ли и за нашите момчета, така че има й за тях. Като прародител на туниката се счита Древна Гърция, която е толкова интересна, като започнем с нейното прекрасно изкуство и литература и стигнем до облеклото на жителите й. Античните туники са се разделяли на два вида: пеплос и хитон.
Хитонът е класическа свободна дреха на елините, която се носела й от мъже и от жени. Характерното за нея е, че представлява парче вълнен или ленен плат, но най-обикновено е била изработвана от лен, която се е закопчавала с декоративна игла (наречена още фибули) от едната или от двете страни, а през талията се е пристягала с колан. Още една характерна особеност на туниката от този вид е че дължината й е зависела от периода на развитие на империята. Мъжкият хитон обикновено е по-къс от женския и се носи с колан на кръста, а женският стига до ходилата, но жените също са носили къси хитони, но в къщи далеч от погледите на чуждите мъже, жените носещи къси хитони в обществото са от прослойката на жените със свободен дух – хетера, танцъорки и т.н.
Другият вид туники в Древна Елада са: пеплос. Пеплосът е женска туника, която е направена от две парчета плат, като се е закопчавала с игли на двете рамена и се е отпускала под талията, където е пристягана с колан, като по-късно можело да се носи й като връхна дреха. В началото е бил изработвана от лен и вълна, а по-късно от памук и коприна.
Военната туника или по-точно казано римската военна туника се състой от две еднакви правоъгълни парчета плат, които са пришити на раменете и има голям прорез, колкото да може да влезе главата на война и дължината й е над коляното, за по-голямо удобство и по-бързо придвижване на войника, когато е на бойното поле. От историята знаем, че цялото снаряжение на един римски войник от този период тежи в рамките на 50-60 килограма, за това й туниката отново е била изработвана от лен, като характерна особеност на лена е неговата лекота и здравина, която държи прохлада през цялото време.
До тук за туниките в древността. В наши дни придобиват по различен вид от този в империите. Днес модните дизайнери изработват туники отново и за мъже и за жени. Като по-голямо разнообразие отново се предлага на дамите. Те както и в античността така и сега украсяват туниката с разнообразни камъни и блестящи мотиви от различни кътчета на света.
Фешън чойс също е сред тези водещи фирми, които предлагат голямо разнообразие от туники в колекция Дамска и Макси мода.
fashionchoice-tunikiВ колекцията ни предлагаме туники в кралско син цвят, който още е известен като „индиго“. Този цвят предполага власт и синя кръв. Като в същото време придава чувство за ледено спокойствие и кристална чистота. Привнася нотка на богатство, превъзходство, уравновесеност, честност и преданост. Човешкото съзнание винаги търси аналогия на цветовете в природата. Синият цвят естествено, че се свързва с небето, океана, морето, рибките и цветя, а дори в Древен Рим философите са носели сини роби, като символ на добродетелността в християнството. Друго значение на синия цвят в Китай олицетворява безсмъртие. В нашата колекция много от моделите може да срещнете в лазурно синьо, като най-често това е комбинация между синьо и зелено, който придава на туниката ведрост. Асоциира свободно време и пътешествия, блестяща слънчева светлина, която се отразява в морето с екзотични рибки и със студени напитки, аромат на цветя и плаж.
Сините туники в различните му нюанси ни правят да изглеждаме самоуверени, силни и спокойни. В същото време внушават в околните свободомислие, доволство, добра външна и вътрешна кондиция.
Тъмно синьото или така наречено още морско синьо символизира знание, сила, сериозност и дълбочина, опит и стабилност, а черният цвят се свързва с изисканост и стил. За сметка на белият цвят той е цвета на отрицанието, но въпреки това се счита за много официален, елегантен и престижен цвят.
fashionchoice-red-tuniki Друг цвят, в който може да срещнете нашите туники е червеният. Това е цвета на огъня и кръвта, както й на страстта и любовта.
Използва се като символ за смелост и много често може да го видите по флаговете на национални знамена. Символиката на червеният цвят е енергия, топлота, сила, импулс, динамика, възбуда, смелост, любов, страст. Аналогично търсим негов образ в природата и на първо място го свързваме с огъня, кръвта, розите, ябълки, домати и ягоди, но както другите цветове червеният си има своите нюанси:
Тъмно червен: Това е цвета на скъпоценните камъни и сърцето, като в същото време създава чувство за дълбочина, илюзия, хармония и изобилие. В комбинация със златисти елементи символизира блясък, охолство и богатство.
Керемидено червен: Този нюанс е младежки и изразява темпераментност, като символизира смелост , безстрашие и поемане на риск.
Корал: Нюанса, който грабва вниманието. Въплътява сила, ведрост, радост, страст, чувствителност и любов.
Червените туники създават впечатление на жизненост, страст и индивидуализъм. Те придават на човек повече дейност, решителност и енергия.
Жълтият цвят е един от основните и предпочитани цветове през този сезон. Той придава усещане за движение. Често в него търсим аналогия със слънчевите лъчи с него свързваме чувството за радост и щастие. Жълтите туники изразяват вътрешна свобода, ангажираност и радост от живота.
Белият цвят, като споменахме по нагоре е отрицание на черният цвят. Той се свързва със светлината, добротата, невинността и скромността и в същото време се смята за цвета на съвършенството.
Белите туники придават изящество и стил във всяка дама, като също са подходящи за горещото време, а в съчетание с лен е най-добрата комбинация за летния сезон, защото белия цвят не привлича слънчевите лъчи, а лена през цялото време държи прохлада.
В колекция МАКСИ МОДА фешън чойс е включил и ленена туника за своите пухкавелки. С настъпващото лято всеки човек започва да се замисля какво да облича в жарките дни. Най-добрата материя за този сезон на годината е лена, защото той има особеното качество да абсорбира влагата и в същото това време да изсъхва много бързо. Предимството на ленените туники пред другите е че може умело да прикриете натрупаните килограми през зимата и в същото време да изглеждате изискано. Друго предимство на ленената туника е придаване на по-голяма женственост и кокетност.
fashionchoice-lenena-tunika
Онлайн магазин Фешън чойс предлага туника за мъже, която може да срещнете в черно и бяло с удължение и най- вече акцент кожа.
fashionchoice-mazhka-tunika
Ако все още нямате в гардероба си туника, то не се колебайте да си поръчайте от fashionchoice, за да сте винаги в крак с модните тенденции. Избирайте цвета, според вътрешното ви усещане и темперамент.
ОНЛАЙН МАГАЗИН FASHIONCHOICE.BG
РАБОТНО ВРЕМЕ НА ОПЕРАТОРИТЕ:
Пон. - петък от 09:00 до 18:00 часа.
Събота - от 9:00 до 13:00 часа.
Може да поръчвате 24 часа / 7 дни седмично
Телефони
0897 234 734,
0888 234 734
Електронна поща: fashionchoice@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар